Bloemenstad Lisse ligt in het centrum van onze prachtige bollenstreek. Maar het ligt ook vlakbij luchthaven Schiphol en op slechts acht kilometer van de kust. Het is maximaal een half uur rijden naar Amsterdam, Den Haag, Leiden en Haarlem. Kortom: Lisse is een prima plek voor een vakantie of zakenverblijf!

Veelzijdig Lisse

lisseomgevinDe stad Lisse telt 22.335 inwoners. Hotel De Duif Ligt in het centrum, dus u loopt direct de gezellige winkelstraten in. Wereldberoemd is de bloemententoonstelling Keukenhof, die in het voorjaar veel toeristen trekt. Maar ook op cultureel gebied is er genoeg te beleven in Lisse. Ook worden er vele activiteiten georganiseerd in Lisse.

Parkeren in Lisse is gratis en dat is uniek in de Randstad. 

Ontdek de bollenstreek

bollenstreekVanuit hotel De Duif kunt u erop uittrekken in de bollenstreek en genieten van een ongelooflijke diversiteit aan kleuren, geuren en bloemen. Dat kan te voet, per fiets, scooter of te paard. Vraag een mooie wandeltocht bij de receptie. Ook kunt u hier fietsen huren. Er zijn georganiseerde fietstochten, maar u kunt er natuurlijk ook zelf op uit trekken langs de vele kastelen en landgoederen. Een aanrader is een bezoek aan Annemieke's pluktuin in Hillegom. Hier kunt u zelf een bloemenboeket samenstellen.

Winkelen

winkelenLisse heeft meer dan 130 winkels. In de grootste winkelstraat, de Kanaalstraat vindt u vele bekende winkels zoals de HEMA, Bart Smit, America Today en Xenos. Maar Lisse heeft ook bijzondere kledingwinkels zoals de Hugo Boss store, schoenenwinkels en juweliers.

De openingstijden zijn: maandag van 13–18 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10-18 uur. Donderdagavond is het koopavond tot 21 uur. Zaterdag sluiten de winkels om 17 uur.

Op speciale dagen en feestdagen zijn er koopzondagen in Lisse, verder niet.

Weekmarkten

weekmarktElke maandag wordt in Lisse een weekmarkt gehouden van 11-16 uur op het Meer en Houtplein. Hier is een keur aan verse producten te koop, zoals groenten, brood, banket, kaas en vis. En natuurlijk ook zaken als kleding, stoffen, boeken en snacks.

Horeca

Wanneer u besluit om niet in onze gezellige lobby te verblijven, dan kunt u terecht in de meer dan 40 gezellige kroegjes, restaurants, bars en terrassen in Lisse voor een gezellige borrel of een heerlijk diner.

Keukenhof

dekeukenhofOp tien minuten loopafstand van hotel De Duif ligt de wereldberoemde bloemententoonstelling De Keukenhof. Elk jaar staan hier in het voorjaar gedurende twee maanden duizenden prachtige bloemen tegelijk in bloei. Sprookjesachtig! In die periode trekt de Keukenhof 800.000 bezoekers uit de hele wereld.

Klik hier voor meer informatie.

Museum De Zwarte Tulp

museum zwarte tulp tuinIn museum De Zwarte Tulp leert u alles over de geschiedenis van de Bollenstreek en de bloembollencultuur. Bijvoorbeeld over de bloembollenrazernij van 1620-1637 toen beleggers de vraag naar zeldzame tulpenbollen zo opdreven dat ze hun gewicht in goud waard werden. Adres: Grachtweg 2a, Lisse.

Klik hier voor meer informatie.

Huys Dever

huysdeverHuys Dever is het enige overgebleven versterkte woonhuis in deze streek. Dever is waarschijnlijk kort na 1375 gebouwd door Reinier Dever of d´Ever, lid van een zeer oud geslacht van Hollandse edelen. Het is te bezoeken van woensdag tot en met zondag van 14-17 uur.

Deze Middeleeuwse locatie is heel geschikt voor kleinschalige zakelijke bijeenkomsten, recepties of personeelsbijeenkomsten. De unieke 14e eeuwse sfeer geeft een bijzonder tintje aan het geheel.

Klik hier voor meer informatie.

De Heemtuin

deheemtuinIn 1990 nam een groep vrijwilligers het initiatief om een gebied in de nabijheid van de Zemelpoldermolen als heemtuin te gaan beheren. Er is groot achterstallig onderhoud verricht en een nieuw ontwerp gemaakt. In 1994 is de heemtuin officieel geopend. Het is uitgegroeid tot een plek voor natuurbeleving voor iedereen en ligt op een kwartiertje lopen aan het einde van de Don Boscostraat.

Klik hier voor meer informatie.

Wellness Leiden

wellness leidenOntspanning en rust in Leiden vindt u bij Wellness Leiden. Dit wellnesscentrum is een luxe wellness en beauty resort. Het is gelegen in het centrum van Leiden en is gevestigd in het Level gebouw. Het wellness vindt u op de 11e verdieping. Dit geeft uw verblijf een extra unieke ervaring. U heeft namelijk een schitterend uitzicht over de stad Leiden vanuit het Level gebouw. Geniet in het zwembad, rust lekker uit in één van de cocoons, warm u lekker op in de sauna, geniet van de culinaire verrassingen en laat u in de watten leggen door de beauty specialistes.

Klik hier voor korting & meer informatie.

Sauna Warmond

sauna warmondOntsnappen aan de stress van het dagelijks leven en uw lichaam en geest de kans geven om op te laden? In Zuid-Holland vindt u boven Den Haag Sauna Warmond. Dit is een kleinschalige sauna waar u de faciliteiten vindt die u nodig heeft voor een ontspannen dagje uit. U kunt hier genieten van een van de sauna faciliteiten, een ontspannen en heerlijk beauty arrangement nemen of bruinen onder een van de zonnebanken. Verder kunt u kiezen uit een van de massages met aroma, een hamam massage nemen of ontspannen op het zonneterras. Hier kunt u direct genieten van een hapje uit de keuken of een drankje.

Klik hier voor korting & meer informatie.

Den Hartogh Ford Museum

denhartogfordmuseumIn drie gigantische hallen met een gezamenlijke oppervlakte van 5000 m2 staan ongeveer tweehonderd antieke Fords uit de periode 1903 tot 1949. Elk met een eigen levensverhaal, allemaal weer rijdend en in perfecte conditie.

Geopend op woensdag t/m zondag van 11-17 uur. Goed toegankelijk voor mindervaliden.

Adres: Haarlemmerstraat 26, 2181 HC Hillegom.

Klik hier voor meer informatie.

 

Meer informatie over Lisse en omgeving

www.lisse.nl

www.vvvlisse.nl

 

logo-hotel-de-duif-klein

Contact

Hotel de Duif

Westerdreef 49
2161 EN Lisse

Tel: +31 (0) 252-740040
info@hoteldeduif.nl
www.hoteldeduif.nl
Vacatures
COVID Update
 
facebook

Direct boeken

datepicker arrival
datepicker departure
Zoek & Boek

Of bel: +31 (0) 252-410076